Fever Screening,


Met thermische camera's is het mogelijk om een eerste selectie te toen op personen met een verhoogde lichaamstemperatuur.

Dit gebeurt niet zoals reeds vele camera producenten, distributeurs en installateurs van camera en beveiligingssystemen beweren.
Het merendeel onder hen ziet hier gewoon een extra omzet in, en kennen helaas niets van thermografie.


Afzonderlijke personen kunnen gescreend worden op een verhoogde temperatuur. Op voorwaarde dat men gebruik maakt van de juiste apparatuur, en men rekening houd met de omgevingsfactoren. Let wel, een thermische camera is geen medisch instrument maar wel een hulpmiddel om personen met een verhoogde temperatuur door vergelijkingen te detecteren. Deze camera's hebben reeds meer dan 10 jaar hun meerwaarde bewezen in de strijd tegen Ebola, Sars,...


De door ons gebruikte camera's hebben een hoge resolutie en een minimale afwijking.  Dit is van zeer groot belang als men de temperatuur wenst te meten die een spiegel is van de werkelijke lichaamstemperatuur.


Als ik zie hoe men meerdere personen samen laat voorbij een camera lopen, de ene met pet, de andere met bril, zelfs met een kop koffie. Dan gaan detecteren wie er een verhoogde lichaamstemperatuur heeft is volledig uit den boze. Dit is een loopje nemen met natuurkundige wetten en men creëert hiermee een vals gevoel van veiligheid.


Als je toch zou overgaan tot het screenen van personen, neem dan contact op met een thermograaf of een beveiligingsinstallateur met ervaring in de thermografie.
Elke goede thermograaf heeft een Level Certificatie. Zo zijn wij sinds 2018 Level 1 thermograaf.


Onderstaand vind u een vergelijk van 3 opnames. Er is een foto zonder bril en dan 2 verschillenden met bril. U zult zien dat er zelfs met een camera die een tamelijk hoge resolutie heeft, er toch afwijkingen zijn. Deze zijn hier minimaal, maar toch zijn ze er. Stel je dan voor dat deze opnames zijn gemaakt met een gewone camera, met meerdere personen, in niet ideale omstandigheden.